Греко-Католицька «катакомбна» Церква на Надвірнянщині: персоналістичний аспект - Флис, Світлана (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2014)
На основі біографічних та документальних матеріалів, а також свідчень очевидців досліджується життєвий шлях, служіння Церкві та народу, перенесені терпіння за віру священиків катакомбної церкви на Яремчанщині та у Надвірнянському районі в 1946 – 1989 рр. Життєписи даних душпастирів подано вперше.