Діяльність отця Михайла Косила в часи підпілля - Нагорняк, Василь (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2014)
У статті висвітлюється діяльність о. Михайла Косила в контексті суспільно-політичних і релігійно-церковних процесів в Україні другої половини XX ст. Охарактеризовано суспільно-політичні умови становлення УГКЦ в умовах радянського тоталітаризму, простежено формування світогляду о. М. Косила, досліджено його діяльність як підпільного греко-католицького священика.