Віра і Правда в словах і ділах Софрона Мудрого - Геник, Степан (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2024)
Метою дослідження - аналіз життєвого шляху владики Софрона Мудрого Із спогадів про архипасторську діяльність владика Софрона Мудрого в пам’яті зафіксували його виступи як чудового педагога й організатора духовного просвітництва в Івано-Франківському об’єднанні обласному ВУТ «Просвіта» ім.Тараса Шевченка, на засіданнях і сесіях Наукового Товариства ім.Т.Шевченка, на засіданнях та конференціях в обласній науковій бібліотеці ім.І.Франка, урочистих зборах, презентаціях книг та інших промовах серед населення області поза храмом. Кожну подію минувшини чи сьогодення Софрон Мудрий вимірював мірою духовності, мірою моралі, мірою єдності і чистоти душі людини. Праведник Церкви натхненно з великою шаною ставився до духовного слова, несучи його українському народові.