Львівський синод 1891 року - один із основних елементів Партикулярного права УГКЦ - Левицький, Олександр (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2009)
У цій статті говориться про Львівський помісний синод 1981 року, який був актуальною потребою того часу, рішення і постанови якого помітно відродили та оновили церковне життя та стали спробою віднаходження нових шляхів розв’язання проблем.