Розвиток партикулярного права УГКЦ 1596-2006 рр. - Каськів, Олег (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2007)
На початку наукового аналізу про розвиток партикулярного права варто визначити що властиво є чи що входить у дане право. Канон 1493 параграф 2 каже наступне: "Під назву партикулярного права підпадають усі закони, законні звичаї, статути та інші правові приписи, які не є спільні всій Церкві і всім східним Церквам".