Станіславська (Івано-Франківська) єпархія Греко-Католицької Церкви в сучасній українській історіографії - Винник, Наталія; Гладка, Галина (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
Стаття присвячена Станіславській (Івано-Франківській) єпархії в сучасній українській історіографії. В ній узагальнено досвід сучасних істориків та з’ясовано основні напрями сучасної історіографії щодо цієї проблематики.