Івано-Франківська єпархія в умовах «катакомбної» діяльності УГКЦ: організаційний і духовно-політичний контекст - Кияк, Святослав; Марціновська, Дарина (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
У статті розглядаються церковно-історичні і суспільно-політичні особливості становлення і функціонування Івано-Франківської єпархії УГКЦ в умовах комуністичного підпілля 50–90-х років ХХ століття. Розкривається організаційний і духовно-суспільний контекст «катакомбної» діяльності УГКЦ на прикладі Галичини.