Українська греко-католицька церква в умовах антирелігійної пропаганди радянського режиму на Прикарпатті у 40 – 50-х рр. ХХ ст. - Олексишин, Олег (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2014)
У статті проаналізовано становище греко-католицького духовенства та віруючих на теренах Прикарпаття в умовах ідеологічного наступу радянської влади на релігію 1940 – 1950-х років.