Співдія редемптористів та духовенства підпільної УГКЦ зі структурами національного руху Опору у документах репресивних органів влади (березень − квітень 1950 р.) - Дрогобицький, Ігор (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2014)
Представлені матеріали розкривають агентурно-репресивну роботу радянських спецорганів проти націоналістичного підпілля на початку весни 1950 р. (період березня–квітня). Паралельно велася «розробка» осіб із середовища катакомбної Української Греко-Католицької Церкви (далі – УГКЦ), які мали досить тісні контакти з представниками Організації українських націоналістів (бандерівців) (далі – ОУН (б)). Аналіз документів дає підстави стверджувати про взаємодію духовно-релігійних та військово-політичних національних структур у протидії процесу радянізації краю.