Змагання за Бога і Україну: штрихи до портрета отця Григорія Музички (1889 – 1978) - Ганцюк, Петро (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2014)
У статті зроблено спробу реконструкції біографії греко-католицького священика о. Григорія Музички, сподвижника та організатора українського духовно-культурного національного життя на теренах Журавенщини, катехита шкіл і секретаря філій «Просвіти» та «Сільського Господаря», комісара міста Журавно в часи ЗУНР, пароха сіл Голешів та Чертіж в Журавенщині, багаторічного в’язня польських тюрем, який закінчив свій життєвий шлях на еміграції в 1978 р.