Особливості виховання у родинах сільського греко-католицького духовенства Галичини (кінець ХІХ ст. – 30-ті рр. ХХ ст.) - Дрогобицька, Оксана (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2014)
У статті проаналізовано особливості виховання в родинах сільського греко-католицького духовенства Галичини кінця ХІХ ст. – 30-х рр. ХХ ст. Значну увагу звернено на специфіку трудового, релігійного, патріотичного, а також статевого виховання у сім’ях представників священичого кліру. На основі широкого кола мемуарних джерел простежено різницю у вихованні у сім’ях інтелігенції та селян. Автор наголосила, що родини галицького духовенства були тими осередками, в яких формувалися нові кадри освіченої інтелігенції.