Суспільна діяльність Перемишльського єпископа Йосафата Коциловського у міжвоєнний період (1919–1939) - Горан, Тетяна (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2014)
У статті розкриваються суспільно-політичні фактори, які впливали на діяльність греко-католицького духовенства в період Другої Речі Посполитої. Проаналізовано основні напрямки суспільної діяльності єпископа Й. Коциловського з метою збереження та розвитку християнських духовних цінностей та української ідентичності.