Роль Греко-Католицької Церкви в українському відродженні (ХІХ – першої половини ХХ ст.) в українській історичній думці - Винник, Наталія (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2014)
Стаття присвячена Греко-католицькій Церкві Східної Галичини кінця ХІХ – початку ХХ ст. в українській історіографії. В ній узагальнено досвід сучасних істориків стосовно даної теми; з’ясовано основні напрями сучасної історіографії щодо цієї проблематики.