Публікації про блаженного Миколая Чарнецького на сторінках періодичних видань доби національної державності - Випасняк, Андрій (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2014)
У статті автор дає короткий огляд церковно-релігійної преси та книг Галичини, де містяться статті та інформація про блаженного єпископа Миколая Чарнецького.