Служіння ієромонаха Миколая Чарнецького на Волині та його значення для місійної діяльності греко-католиків - Лупій, Ольга (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2014)
У статті розглядається місіонерська діяльність о. Миколая Чарнецького на Волині у 1926–1930 рр., його праця для переселенців з Галичини та задля приєднання православних до Католицької церкви.