Місійна діяльність Миколая Чарнецького як Апостольського Візитатора на Волині у контексті розвитку Ковельської редемптористської спільноти (1931 – 1938 рр.) - Чорнописька, Вікторія (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2014)
У статті проаналізовано вплив місійної діяльності Миколая Чарнецького та отців редемптористів на становлення і поширення католицизму східного обряду на Волині у 1926 – 1938 рр., з’ясовано особливості призначення М. Чарнецького Апостольським візитатором на Волині, Підляшші і Поліссі.