Між орієнталізмом і окциденталізмом: владика М. Чарнецький між двома «світами» греко-католицизму міжвоєнної доби - Єгрешій, Олег (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2014)
Автор наукової статті намагається з’ясувати місце єпископа Миколая Чарнецького в умовах обрядової дискусії в Греко-католицькій Церкві міжвоєнної доби. Єпископ М. Чарнецький був орієнталістом.