Біографічний словник духовенства Станиславівської (Івано-Франківської) єпархії – митрополії Української Греко-Католицької Церкви (1885–2020). Частина 4: біограми на літеру «А», випуск 4 - Делятинський, Руслан; Єгрешій, Олег; Маслій, Ольга (с. Андрея); Галян, Тарас; Гресько, Андрій (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2026)
Метою статті є публікація фрагментів біографічного словника – біографій священиків на літеру «А». Методологія дослідження: основним у процесі реалізації цього проекту окреслено біографічний та просопографічний методи. Наукова новизна полягає в тому, що здійснено публікацію четверої частини із серії біограм (біографічних довідок) представників духовенства Станиславівської єпархії на літеру «А». До цієї публікації увійшли додаткові матеріали про священичу родину Абрисовських та біограми таких священиків, як Андрохович Андрій (1874–1919). Висновки: Реконструкція біограм греко-католицьких священиків (на літеру «А»), що базується на значній джерельній базі, засвідчує їхню активну діяльність не тільки в церковно-релігійній, але й політичній, громадській, економічній і культурній сферах життя українського народу.