Точки зору персонажів в оповідному сюжеті Євангелії від Івана 11:17–12:11 - Яцишин, Андрій; Бурдиляк, Володимир (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2026)
У статті аналізується точка зору персонажів у рамках оповідного уривка Євангелії від Івана 11:17 – 12:11. Даний уривок є центром ширшої текстуальної секції Ів. 10:40 – 12:50, в якій головним героєм виступає Ісус, точка зору Якого є провідною. Стаття аналізує кілька аспектів поведінки персонажів для глибшого проникнення у їх внутрішній світ, що дозволяє оповідачу представити певні системи переконань, які читач покликаний відкинути або прийняти. Стаття демонструє, де точка зору оповідача або Ісуса як головного героя зливається з позицією того чи іншого персонажа, а де – контрастує, що спонукає читача засвоїти певні богословські істини.