Проблеми реалізації підходів до ідентифікації загиблих внаслідок військової агресії на території України та шляхи їх вирішення - Чадюк, Валерія; Козань, Наталія; Коцюбинська, Юлія (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2024)
Війна в Україні запустила цілий ряд соціально-негативних явищ, серед яких висока смертність, масове надходження понівечених, знеособлених жертв збройних конфліктів, які потребують ідентифікації. Не зважаючи на усі заходи, впроваджені представниками влади, на даний момент в Україні і досі наявна велика кількість неідентифікованих трупів. Водночас, курс на європейську інтеграцію вимагає вирішення низки питань, пов’язаних із забезпеченням базових принципів міжнародного гуманітарного права, відповідно до яких тіло кожної загиблої особи має право бути ідентифікованим та переданим родичам для поховання.