Історичний розвиток Рожнятівського деканату Львівської архиєпархії Греко-католицької церкви (1907–1946 рр.) - Маслій, Ольга (с. Андрея); Максимів, Оксана (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2024)
У статті розглядається історичний розвиток Рожнятівського деканату Львівської Архиєпархії Греко-католицької церкви. Висвітлюється структура та діяльність парафіяльної мережі протягом 1907-1946 рр. Розкривається ключова роль Церкви у розвитку парафіяльних спільнот.