Християнське виховання молоді – запорука національної безпеки України в умовах російсько-української війни. - Волошинович, Володимир; Федяк, Ірина; Прилепський, Юрій; Бульбук, Олександр (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2024)
У статті розглянуто важливу роль християнського виховання молоді в контексті зміцнення національної безпеки України, особливо під час російсько-української війни. Аналіз досліджень та публікацій вказує на те, що християнське виховання сприяє формуванню стійких особистостей, заснованих на високих моральних цінностях, із розвинутою соціальною відповідальністю та здатних до самопожертви заради блага Батьківщини. Важливою складовою є виховання в молоді милосердя, толерантності та патріотизму. Мета статті – вивчення впливу християнського виховання молоді на національну безпеку України та визначення шляхів його укріплення в умовах війни. У статті наводиться приклад успішної реалізації християнського виховання серед студентської молоді в співпраці Івано-Франківського національного медичного університету з духовенством Івано-Франківської Архієпархії Української Греко-Католицької Церкви. Розглянуто досвід організації зустрічей священника з молоддю і викладачами в умовах університетського та виїзного середовища, спрямованого на розвиток й укріплення духовності як студентів, так і їх наставників. Основні висновки статті доводять важливість християнського виховання для зміцнення національної безпеки України.