Процес переходу УГКЦ на новий календар - Добровольський, Михайло (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2024)
З 1 вересня 2023 року рішенням Синоду єпископів Української Греко-Католицької Церкви усувається похибка старого юліанського календаря і церковні свята відповідатимуть астрономічному календарю, за котрим живе наше суспільство. Ми протягом останніх 123 років жили за календарем, котрий відставав від астрономічного на 13 днів.