Наративні та богословські аспекти судової справи перед Пилатом в Євангелії від Івана 18:28–19:16а - Рудяк, Денис; Яцишин, Андрій (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2024)
Стаття подає наративний підхід до аналізу епізоду політичного процесу засуду Ісуса Христа до розп’ятта Понтієм Пилатом згідно із версією Євангелії від Івана (Ів. 18:28 – 19:16а). Судовий процес є частиною власного матеріалу (Sonfergut) в Євангелії від Івана та ставить собі за мету продемонструвати царськість Ісуса, центральним мотивом чого є текст Ів. 19:1-3. Стаття аналізує літературний контекст оповідної секвенції та її сюжетний розвиток. Як наслідок, слідує аналіз наративної складової та богословський категорій Іванівської оповіді.