Владика Софрон Мудрий та український відділ радіо «Ватикан»: на основі інтерв’ю та споминів (1965-1994 рр.) - Маслій, Ольга (с. Андрея); Пархомук, Володимир (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2024)
У цій статті розглянуто діяльність владики Софрона Мудрого в українському відділі радіо «Ватикан». Висвітлено його досягнення в розвиток української редакції ватиканського радіо, внесок новизни в радіомовлення, стилю, жанру та розширенню часового проміжку радіотрансляцій для українців в діаспорі та на етнічних землях. Висвітлено роль радіо «Ватикан» в становленні та збережені української ідентичності як рупора християнського світу в комуністичній УРСР. Розглянуто специфіку мовлення української редакції.