Єпископська хіротонія владики Софрона Мудрого 12 травня 1996 р. - Маслій, Ольга (с. Андрея); Гуцуляк, Володимир (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2024)
У статті коротко окреслено стан Івано-Франківської єпархії у 1996 р., наведено відомості про потребу нового єпископа; розглянуто канонічну особливість обрання о. Софрона на єпископа; стисло описано призначення, хіротонію та інтронізацію преосвященного владики Софрона Мудрого ЧСВВ на правлячого єпископа Івано-Франківської єпархії.