Владика Софрон Мудрий: значення Часослова в житті священика та Церкви - Пасічник-Рак, Василь (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2024)
Знову прихиляємо вухо до голосу владики Софрона Мудрого, щоби повчитися чогось корисного, що може дати відповіді на актуальні питання сьогодення та виклики священичого служіння. На початку нашої доповіді необхідно вияснити головні думки та тези на тему Часослова, що їх віднаходимо в літературному спадку Владики. Опісля проведемо певну перевірку, критику сказаного на основі того, що говорять інші авторитетні церковні богослови. В кінцевій третій частині доповіді запропонуємо певні зауваження та синтез. Оголосивши таким чином зміст та завдання нашої доповіді, перейдемо до її висвітлення.