Владика Софрон Мудрий: науковець, ректор, проповідник, меценат - Війтишин, Володимир (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2024)
У статті досліджено особливості впливу владики Софрона Мудрого на розвиток Івано-Франківської Духовної Семінарії, Івано-Франківського Теологічно-Катехитичного Духовного Інституту, Івано-Франківської Теологічною Академією. У цій статті висвітлено важливі аспекти діяльності владики Софрона, а саме: науковця, ректора семінарії, ректора духовного інституту, ректора теологічної академії, проповідника, мецената.