Еволюція підходів запобіжного виховання: від ранніх ідей Йоганна Песталоцці до цілісної превентивної системи святого отця Дона Боско - Копчук-Кашецька, Марія; Ярошко, Іван (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2023)
У статті пропонується всебічний огляд розвитку превентивної педагогіки від первісних ідейних витоків Йоганна Генріха Песталоцці до новаторської комплексної праці Дона Боско. Вона пропонує ґрунтовний аналіз ідейних засад і практичних підходів, які використовували ці впливові постаті в галузі освіти.