Виховання молоді у парафіяльному середовищі: комплексний аналіз на основі вчення Папи Івана Павла ІІ - Копчук-Кашецька, Марія; Ткачишин, Назар (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2023)
У статті пропонується ґрунтовний аналіз виховних принципів, які обстоював Папа Іван Павло ІІ. Спираючись на його вчення, стаття заглиблюється в значення та актуальність включення його настанов у виховання та формування молодих людей. Досліджується спільнотний характер парафії, підкреслюється важливість духовних цінностей, морального розвитку та виховання почуття відповідальності серед молоді. Аналізуючи існуючі дослідження та публікації на цю тему, зокрема в українській академічній сфері, стаття має на меті заповнити прогалину в розумінні та надати цінну інформацію для освітян, духовенства та інших зацікавлених осіб, які беруть участь у вихованні та освіті молоді. Зрештою, цей всебічний аналіз проливає світло на потенціал парафії як трансформаційного простору для цілісного розвитку молоді, пропонуючи практичні висновки та настанови для тих, хто прагне виховувати наступне покоління в християнському дусі.