Пневматоаґійне значення цеону (ze,on) у Візантійській Традиції - Василів, Павло (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2023)
У статті аналізується догматично-літургійний аспект додавання «цеону» (теплоти) до чаші перед роздробленням Агнця. Подається історичний розвиток обряду додавання теплоти, відмінність між візантійською та вірменською Літургіями. Нашу увагу не омине історичний перебіг постанов Вірменської Церкви, щодо відсутності теплоти у Літургії. У статті подаватиметься пояснення догматичне, літургійне та практичне пояснення Замойського Синоду, постанов Синодів УГКЦ щодо додавання теплоти у Святій Літургії.