Архієпархіальні Собори 1905–1944 років та їх роль в розвитку партикулярного права - Левицький, Олександр (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2023)
Перша половина ХХ століття – це час, ознаменований служінням на престолі Галицької митрополії видатного архієрея і подвижника Української Церкви і народу, Слуги Божого митрополита Андрея Шептицького ЧСВВ. Ставши біля керма Церкви в 1900 році, владика Андрей присвятив її розвитку і зміцненню довгих 44 роки свого життя. Митрополит був прихильником колегіальної форми церковного управління, а тому першою великою справою, яку він здійснив як глава Галицької церковної провінції, було проведення єпархіального собору Львівської Архієпархії