Стан шкільництва і формації духовенства до проголошення Кодексу Канонів Східних Церков - Левицький, Олександр (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2021)
У статті проаналізовано стан шкільництва і формації духовних осіб до проголошення Кодексу канонів Східних Церков. Праця має на меті з’ясувати основні підходи і принципи до формування духовенства та стану шкільництва протягом історичного періоду, що передував проголошенню Кодексу канонів Східних Церков. Зокрема, автор проаналізував основні етапи священничої формації. Розглянуто реформування навчального і виховного процесів формування священників. Зроблено акцент на особливостях формації та освіти священників на різних етапах історичного розвитку.