Митрополит Андрей - Чоловік Божий - Музичка, Іван (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2012)
В усіх релігіях старої давнини, окрім священиків-жерців, які провадили культом у народі, були, звичайно, окремі мужі, рідко жінки, які були окличниками чи проповідниками таємничих думок, незрозумілих явищ, невідомого майбутнього. Їх звали мудрецями, віщунами, знавцями пояснювання снів, тими, кого ми сьогодні називаємо магами, тобто людьми, що займалися іншим невидимим світом.