Нововисвячений ієрей після рукоположення сім днів підряд служить Божественну Літургію. Чому? - Гоголь, Василь (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2012)
В сьогоднішньому чині поставлення пресвітера немає згадки про семиденне служіння нововисвяченого ієрея. Проте коли подивимося рукопи Архієрейського Служебника з XVII століття, що знаходиться в бібліотеці Київського Софійського собору, то знайдемо наступний припис: причащався нововисвячений перед іншими священиками, читав заамвонну молитву, та служив "на всяк день до семи днів".