"Наша Церква буде знищена, але бачу її відродження": фактор Митрополита Андрея Шептицького у житті підпільної УГКЦ - Мохналь, Зоряна; Єгрешій, Олег (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2020)
«Наша Церква буде знищена, розгромлена большевиками. Але держіться, не відступайте від віри, від святої Католицької церкви. Тяжкий досвід, який впаде на нашу церкву є хвилевий. Я виджу відродження нашої церкви. Вона буде гарніша, величавіша від давньої та буде обіймати цілий наш народ». (31 жовтня 1944 р. Б.) Митрополит Андрей Шептицький – видатний церковний, культурний і освітній, громадський діяч, який мав великий вплив на українське суспільство, закликав їх до професійної, висококваліфікованої праці для своєї Вітчизни, був оборонцем свого народу.