Церква в боротьбі за здоровий спосіб життя - Фіглевський, Віталій (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2010)
Стаття присвячена історичному досвіду боротьби Церкви за здоровий спосіб життя, зокрема антиалкогольній пропаганді в Галичині у ХІХ столітті. Автори використовують маловідомі істоичні документи. Робляться цікаві висновки, узагальнення.