Вплив культурних традицій Галичини на розвиток музичного життя Буковини у другій половині ХІХ століття - Ярошенко, Ірина (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2009)
Мета даної статті - розглянути характерні риси музичного життя Буковини в контексті культурних традицій Галичини, що обумовили розвиток української культури у другій половині ХІХ століття. Великий вплив на розвиток музичного життя Буковини мали культурні зв’язки з Галичиною, які розвиваються на основі міжособистісного спілкування і завдяки діяльності представників буковинської "діаспори" і Галичині.