Українська католицька діаспора в умовах глобалізації: проблеми і перспективи - Кияк, Святослав; Марціновська, Дарина (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2021)
В статті розглядаються церковні і суспільно -політичні особливості, проблеми і перспективи функціонування української католицької діаспори в умовах глобалізації. Розкриваються виклики і завдання, які стоять перед Українською Греко-Католицькою Церквою в умовах сучасного глобалізованого світу.