Заснування мирянського чину Святого Василія Великого в УГКЦ Митрополитом Андреєм Шептицьким та віднова його діяльності в підпіллі в Галичині: на прикладі осередку МЧСВВ у Івано-Франківську - Голомідова, Христина (Марія) (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2021)
Стаття покликана ознайомити читача з історією заснування Мирянського Чину Святого Василія Великого в Українській Греко-Католицькій Церкві, його діяльності в 1960 - 1980-их роках в Галичині й, зокрема, в Станиславові, нині - Івано-Франківську.