Замойський Синод як законодавче тіло УГКЦ - Левицький, Олександр (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2007)
Київська Католицька Церква під кінець XVII ст. переживає своє найбільше географічне поширення, нараховуючи понад 10 млн. вірних на просторі між рікою Двіною на півночі і Карпатами на півдні; між Дніпром та Віслою по лінії схід-захід. Об’єднання Мукачівської, Перемиської, Львівської та Луцької єпархій помітно пересунуло території Католицької Церкви на Українській землі.