Постать о. Йосипа Глібовицького в історії Галичини (другої половини ХІХ ст.) - Флис, Світлана (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2020)
У статті досліджено різнобічну діяльність о Йосипа Глібовицького в др. пол. XIX ст. Підкреслено його роль в побудові церкви, школи, резиденції, громадському і культурному житті гуцульського села Яблуниці Надвірнянського повіту.