Участь адептів старого галицького москофільства у підготовці та проведенні Львівського псевдо-собору 1946 року - Паславський, Іван (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2021)
Автор висуває і документально обґрунтовує тезу про активну роль промосковськи настроєних галицьких священиків і мирян в ліквідації Української Греко-Католицької Церкви на так званому Львівському церковному соборі в березні 1946 року.