Роль і місце часопису «Місіонар» в заснуванні мирянського чину Святого Василія Великого в УГКЦ - Голомідова, Марія Християна (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2020)
Стаття покликана ознайомити читача з тою важливою роллю і місцем василіянського часопису Місіонар, яку він відіграв в заснуванні Мирянського Чину Святого Василія Великого в Українській Греко-Католицькій Церкві Праведним митрополитом Андреєм Шептицьким. В статті досліджується початковий період заснування Мирянського ЧСВВ, який в 1897–1898 рр. висвітлювався на сторінках часопису Місіонар.