Громадсько-політична та законодавча діяльність греко-католицьких єпископів у представницьких органах Австро-Угорської Імперії (кін. ХІХ - поч. ХХ ст.) - Плекан, Юрій (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2021)
В статті розглядається громадсько-політична та законодавча діяльність проводу Української Греко-Католицької Церкви - митрополитів та єпископів у австрійському парламенті та Галицькому крайовому сеймі наприкінці ХІХ - на початку ХХ століття. Досліджується участь єпископату як депутатів - представників українського народу імперії - у роботі представницьких органах досліджуваного періоду.