Наукові заходи інституту історії церкви ІФБУ з нагоди ювілею 150-ліття від дня народження блаженного єпископа Григорія Хомишина (м. Івано-Франківськ, 2017 рік) - Єгрешій, Олег; Делятинський, Руслан (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
У жовтні 2014 року наказом ректора Івано-Франківського богословського університету імені святого Івана Золотоустого о. д-ра Олександра Левицького засновано Інститут історії Церкви (далі – ІІЦ ІФБУ). Його метою, відповідно до схваленої в січні 2015 року «Концепції науково-дослідної діяльності ІІЦ ІФБУ», було визначено «отримання об’єктивних знань з історії Церкви, з особливою увагою до історії Української Греко-Католицької Церкви, задля їх практичного використання в житті Церкви та суспільства».