Українська Греко-Католицька Церква та націоналізм - Огірко, Олег (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
В статті розглядаються проблеми Української Греко-Католицької Церкви в ХХ столітті, що пов’язані з національними питаннями українців. Вказана роль митрополита Андрея Шептицького, Перемиського єпископа Йосафата Коциловського та Станіславівського єпископа Григорія Хомишина у вирішенні цих проблем.