Греко-католицьке духовенство Станіславівської єпархії – в’язні талергофського табору (1914–1917 рр.) - Плекан, Юрій (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
У статті аналізуються каральні акції та переслідування австрійською військовою адміністрацією прихильників москвофільства у Східній Галичині та Буковині на початку Першої світової війни. Подається аналіз життя та побуту в’язнів таборів інтернованих осіб у Талергофі та Терезіані у період 1914–1917 рр. Також подається список греко-католицьких священиків Станіславівської єпархії у розрізі повітів, які були ув’язнені та інтерновані до різних таборів на території Австрії та Чехії.