Владика Григорій Хомишин і Микуличин - Флис, Світлана (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
В статті досліджено факти перебування та діяльності єпископа Григорія Хомишина на теренах Микуличинської парафії Надвірнянського деканату в період 1906–1944 рр., простежено становлення і функціонування під його опікою монастиря Сестер служебниць і захоронки.