На сторінках історії – 2. Останні місяці земного життя Станиславського владики блаженного Григорія Хомишина - Заборовський, Ярослав (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
Ця стаття є результатом дослідження профессором Ярославом Заборовським кримінальної справи єпископа Григорія Хомишина у 1995 р. Автор доводить безпідставність доказів «злочинної» діяьності владики. На підставі висновків профессора 10 листопада 1995 р. прокуратура Івано-Франківської області реабілітувала Г. Хомишина. Стаття надійшла до редакційної колегії у березні 2017 р., публікується в авторській редакції.